onsdag 30 december 2009

julsemester - Dag 10

Sista dagen på resandet. Vi tog oss en ganska bra sovmorgon.

På eftermiddagen tog jag tåget till Skillingaryd för att ta mig ut till Tallnäs och Vintermötet. Jag var tvungen att hälsa på. Kunde inte slita mig helt (dessutom hade vi DS-möte). Jag kände dock hur mycket jag saknade att vara där på riktigt. Hade ändå varit kul att vara på hela lägret. Hade velat ha mer tid till att hinna prata med folk. Var i alla fall med och firade mässa och Marco predikade om vår kalsongbekännelse. Efter kvällsfika och completorium åkte jag och Simon mot Lund.

Vi var hemma sent. Otroligt skönt att vara hemma!

Nu måste man hinna med att plugga också. Tenta snart ju.

Julsemester - Dag 9

Den 28:e december tog vi oss in till stan och möttes av isiga gator, så man fick ta det försiktigt. Jag köpte två par jeans! Riktigt nöjd! Jeansshopen is the shit.

På kvällen kom delar ur familjen Karlsson över och Svärmor hade gjort räkor med penne, asgott.

När gästerna hade gått hem såg vi på Twilight. Jag har egentligen varit lite anti, med tanke på all fjortishysteri. ÅÅÅÅHHH TWILIGHT!!! ÅÅÅÅHHHH EDWARD!!!! Orka liksom. Men jag fick den ju i julklapp... I vilket fall så tycket jag väldigt mycket om den och vill väldigt gärna se New Moon.

måndag 28 december 2009

Julsemester - Dag 8

Eftersom det fanns massa snö ute gjorde vi oss i ordning redan på förmiddagen för att bege oss till pulkabacken. Det var jättekul men det var lite läskigt också. Man flög ju så himla högt (säkert 10 cm) vid guppen. Blev en del härliga bilder!

På kvällen åkte jag och Simon till Svärfar med sambo. Lite mat och massor med sötsaker. Vi spelade också Orangino då sambon hade fått det i julklapp. Vi körde inte med poäng, utan bara för att det var trevligt. Simon framstod som en egoistisk och maktgalen förtryckare.

Julsemester - Dag 7

Vi gick upp ganska tidigt för att komma iväg till Jönköping. I Kalmar var det väldigt tråkigt tö- och regnväder men när vi kom upp till Uppvidinge blev landskapet ett annat. Mer snö på marken, snö kvar på träden och det snöade. Härligt.

Hos Svärmor i Jönköping blev det lite julfirande. Mer julmat och julklappsutdelning. Jag fick fina smycken och choklad. Det ena smycket hade Svärmor gjort själv och det andra fick jag av min sötaste svägerska. :) (Ellen hade kämpat hårt med asken ;) )

Större delen av kvällen fylldes av Sing Star. Det var trevligt och jag vann över Ellen i alla fall en gång. ;)

Julsemester - Dag 6

På förmiddagen kom Simon tillbaka från Öland och vi åkte sedan in till stan för att hälsa på Thilda i hennes nya lägenhet. Den va fin! Anden och Em var där också. Tänk att man ska behöva komma till Kalmar för att se dem. ;)

På eftermiddagen kom familjen Kask över på middag. Det var trevligt att träffa dem också.

På kvällen åkte vi in till stan, till familjen Hallberg. Jag skulle egentligen iväg och träffa flickor men jag hade verkligen inte ork. Jag orkade knappt bara sitta hos Hallberg heller. Kände mig ganska off. Hade nog mest varit nöjd med att ligga hemma i sängen och titta på film.

Julen blir så intensiv. Det är så mycket som händer, så mycket folk man ska träffa och man hinner ändå inte med att träffa alla man hade velat. Man blir trött av att träffa så mycket folk på så liten tid. Eller jag blir i alla fall det.

Julsemester - Dag 5

Julafton.

Större delen av dagen gick mest åt att ta det lugnt. Bara slappa. Kanske borde pluggat?

På eftermiddagen kom Farmor, Lasse och Van. God julmat och julklappsutdelning. Nu kan jag spela Sing Star.

Framåt natten begav jag och mamma oss till Hossmo för att gå på midnattsmässa. Det var fint. Men kyrkorummet är verkligen inte praktiskt. Det är synd.

torsdag 24 december 2009

Julafton

Julsemester - dag 4

Det blev en riktigt lång sovmorgon med tanke på när vi kom i säng. Kring klockan 12 begav vi oss till Farmor för att äta lunch (tillika frukost), dricka kaffe och spela 31.

På eftermiddagen åkte Simon upp till Löttorp för att tillbringa julen där. Jag satt kvar hemma i Smedby och tog det lugnt och tittade på serier.

Senare åkte jag in till stan för en trevlig och ganska lugn utgång med Glenn, Stine och Matatch. Najs var det!

Nu när jag kom hem till Smedby hade Snoddas och Vincent kommit hem. Vincent smygen och spanar som vanligt. ;)

I Lund har det kommit mer snö och här töar det nästan bort. Lund 1 poäng.

Lund - Kalmar
4 - 2

onsdag 23 december 2009

Julsemester - Dag 3

På tisdagen tog vi oss en sovmorgon och dagens ägnades åt att fixa det sista med julklapparna och att slå in dem.

När det blev sen eftermiddag begav vi oss till Lindsdal för att kolla in Carro och Niklas nya boende. De har flyttat till hus. Det är nästan gigantiskt. Sjuka mängder med vuxenpoäng till dem! ;) Huset var i alla fall fint, med undantag för 70-talsbadrummet då. ;)

Simon tillbringade kvällen hos paret Malmström och jag var inne i stan hos Laisa. Vi var i alla fall halva gänget. :) Det var fint att träffa dem igen. Mysan begav sig dock ganska tidigt men hon skulle upp och jobba. Vi andra (jag, Laisa, Stella, Adam och Johan) fortsatte snacka på till strax efter 3. Vi pratade bland annat om bröllop, vigselfrågan och jämställdhet. Blev ganska heta diskussioner. När jag sedan hämtat Simon och vi var hemma i Smedby var klockan 4. Oh my gosh.
Jag tycker om mina flickor. De är ju ändå mina Lucky 7. Synd bara att det bara var 3 av dem igår.

Lund - Kalmar
3 - 2

Julsemester - Dag 2

Måndagen var det shopping som gällde. De sista julklapparna skulle köpas in. Tycker det är väldigt tråkigt att det inte finns en ordentlig Panduro-butik i Kalmar. Det finns en återförsäljare, det är den enda pysselbutiken i stan och utbudet är väldigt tunt. Det finns en del till Scrapbooking, men det gör det i pappershandeln också. Vill man pyssla smycken ska man inte befinna sig i Kalmar. Skulle gjort de inköpen i Lund trots allt. Lund 1 poäng.
Men när det kommer till mat så vinner Kalmar i stort sett alltid, måndagens lunch var fint. Ett ord: Kinabuffé. Kalmar 1 poäng.

På kvällen var det spelkväll hos Linn och Andreas. Eva-Lotta, Nylander och Thilda med dejt var också där. Mycket trevligt. Trots att inte jag vann. Att jag och Linn inte låg så bra till i Med andra ord skyller jag helt på att vi fick upp massa konstiga namn som jag inte visste vilka de var.

Lund - Kalmar
3 - 2

söndag 20 december 2009

Julsemester - Dag 1

I Lund är det massvis med snö. Sjukt vackert.

Jag trodde en stund idag att min cd-rom hade pajjat. Blev mycket ledsen och upprörd över detta. Men när jag startade datorn nästa gång fungerade den. Skööööönt.

Idag döptes lille Johannes och efter dopkalaset satte vi oss i bilen för att ta oss till Kalmar. Det tog 4 timmar, alltså en timma mer än vanligt. Mest för att vi två gånger hamnade bakom plogbil.

Här i Kalmar är det dock MINDRE snö än i Lund. Väldigt stor besvikelse måste jag säga. Lund 1 poäng.

När vi kom fram fick vi kvällsmat. Ninnis kroppkakor. Ingen besvikelse. Kalmar 1 poäng.

Det är galet kallt här. Typ -17. Det är lite onödigt. Det räcker faktiskt med -7 som i Lund. Lund 1 poäng.

Imorgon ska det göras ärenden på stan och på kvällen hem till L & A. De' ska bli trevligt de', å de' då va'.

Lund - Kalmar
2 - 1

lördag 19 december 2009

Juluppehåll

Nu har juluppehållet börjat. Eller det började redan i torsdags. Nästa föreläsning är den 12:e januari, sen tenta den 14:e. Jag har fortfarande lite anteckningar kvar att renskriva. Vore skönt att ha det färdigt idag. Så man kan skriva ut dem och läsa in sig bättre.

Idag är det mest tvättning och packning som gäller. Imorgon är det dop och kalas "här" i kyrkan. Ska bli kul. Direkt efter kalaset sätter vi oss i bilen för att ta oss hem till Kalmar. Vi får hoppas att vädret och trafiken är på vår sida. :) Ska bli mysigt med jul.

Igår var vi på Malmö Arena och såg Eddie Izzard. Det var toppen. :) Jag hängde inte med på riktigt allt, men det var fint ändå. ;)

Eddie

Har varit hos frissan igen. Klippt lite till.

tisdag 15 december 2009

Lite uppdatering bara...

...och den är inte så meningsfull.

De PM som skulle skivas till den pågående kursen är inlämnade. Det är ju skönt i alla fall.
Det som aktuellt nu är renskrivning av anteckningar och PM på Theissen-boken från förra kursen. Så här mycket tycker jag om den:

Den gångna helgen tillbringades i Värnamo för DS-möte. Jag sov dock inte med de andra i församlingshemmet utan sov istället på soffan hos familjen Fors. Vi beslutade ganska mycket och jag fick till och med slå ganska mycket med klubban då Herr Ordförande knappt kunde prata. När jag i söndags kom hem till Lund möttes jag av snö! Det var mysigt. (Det snöade förvisso också när jag stod och väntade i Alvesta... men ändå.)

Jag tycker att det helt plötsligt blev mitten av december. Det var nyss november. Det blev helt plötsligt väldigt mycket som behövs fixas. Det är också väldigt mycket jag skulle vilja fixa med som jag bara får lägga åt sidan. Sånt som faktiskt inte går att prioritera nu. Pyssla julkort (de ska ju postas imorgon!), göra ett fint bröllopsalbum, måla tavlor och massa annat.

På söndag är det dags att åka till Småland. Första stopp är Kalmar och på Annandagen åker vi upp till Jönköping. Nyår ska firas i Lund. Det kommer bli märkligt. Jag vet ju knapp hur man firar nyår utan midnattsmässa...

Nu ska jag nog värma mat och fortsätta med Theissen.

onsdag 2 december 2009

Studier och livet

Upplysningsvis för er som hann läsa inlägget jag skrev igår (men som nu är borta): Jag känner mig inte lika rutten längre. Det är glömt nu. Det är skönt.

Studierna rullar på. Även om jag inte är så duktig student som jag borde.

Det som gäller nu är renskrivning av anteckningar och att läsa de två böckerna som det ska lämnas in PM om nästa vecka. När det gäller den boken jag börjat läsa (och kommit halvvägs med) så fick jag reda på igår att jag uppfattat uppgiften fel. Bara att börja läsa från början igen... Men jag har faktiskt nästan kommit lika långt i boken igen. Det tar egentligen inte så lång tid att läsa om man väl sätter sig och läser mer på riktigt. När jag läste under semestern läste man tre sidor och så tröttnade man, inte konstigt att det tog en vecka att läsa 100 sidor...
Efter nästa vecka måste jag ge mig på att skriva om PM:et som inte blev godkänt från förra kursen, så jag skickar in det innan juluppehållet.
Efter det får jag ge mig på att plugga de andra böckerna och läsa anteckningarna mer noga. Men när vi väl får juluppehåll (17:e) så är det ju nästan en månad kvar till tentan, så det finns ju gott om tid för tentaplugg. Vilket i och för sig kanske inte är så bra, när det är lång tid kvar finns det ju en tendens att man skjuter på det...

På tal om semester... Veckan på Gran Canaria med familjen var fin. Hade ju varit gött med en vecka till...

Kommande tre dagar ska jag vara lite kattvakt. Sköta om tjockisarna lite eftersom deras husse och matte är i London. Mys för husse & matte och mys för mig med katter! ;)

Bild: jag

tisdag 17 november 2009

Soooolen...

Tidigt imorgon ger vi oss iväg!
HÄR ska vi bo, sola, äta och hälla i oss massa drinkar. ;)
Det ska bli så skönt.
Slippa det tråkiga novembervädret.

Idag ska det tvättas, packas och pluggas.
Som avslutning blir det Sing Star.
Sen sooooova för att orka ta sig upp imorgon.

fredag 13 november 2009

Svinis

Igår var vi duktiga och tog emot vaccinet för att slippa svininfluensan. Än så länge mår jag inte dåligt av det, inte mer än att jag är öm i armen.

Helgen med Nicole var mysig. Lite häng på stan, bowling och massa Guitar Hero. Spelade Pratmakarna (typ Alias) på lördagen, det var roligt! "Vit neger!" "Polack?!" Jag och Nicole förlorade ganska hårt. Vi han inte med så många ord för vi skrattade nog för mycket. ;)

Snart åker vi till soooooooooooooolen! 5 dagar kvar!

torsdag 5 november 2009

Husdjur och studier

Jag har skaffat mig digitala husdjur. Inte tamagotchis. Utan små gadgets här på bloggen.

Tio stycken fina fiskar här bredvid i sidpanelen.
Och Plutten, en hamster, som du kan se längst ner på bloggens sida.

De är hämtade ifrån aBowman. Där kan man fastna en stund. Finns en del roliga och tidsfördrivande grejer...

Måste säga också att jag trivs bra på den nya kursen (Kristen Trosläsa, 15 hp). Det är intressant och Rune har sett till att banta litteraturlista sen han hade kursen senast. Rune talar ändå ganska långsamt, tar pauser och skriver jättefint på tavlan. Han är mycket mer människa nu än vad jag minns från baskursen. ;)

Sen för er som läste inlägget Utbildning i september: så ska inte alls min utbildning se ut. Jag ska ta en magister tänkte jag. Jag kommer fortfarande läsa Bibeltolkning, Religion, tradition och kommunikation, PB, PC, och en masterkurs (eller lärkurs) som jag skrev om i ovan nämnda inlägg. Men istället för masteruppsats (30 hp) blir det en magisteruppsats (15 hp). Sen är det 30 hp kvar. De ska jag använda till grekiskan tänkte jag. Jag ser mer fram emot att läsa ett språk till än att svettas över en uppsats i en hel termin.

Sen måste jag bara avsluta med att säga att Nicole kommer och hälsar på i helgen!

måndag 2 november 2009

Grupptenta

Kände att jag ville uppdatera lite.
Uppgiften jag lämnade in i samband med NT-tentan (för att jag inte kunde vara med på grupptentan) har jag fått respons på nu. Den blev godkänd, men det verkade som att TH inte riktigt ville godkänna mig på den uppgiften. Men nu gjorde han ju det ändå - så jag är nöjd!

Ville bara säga det. Ska återgå till att renskriva anteckningarna från första föreläsningen med Rune.

lördag 10 oktober 2009

Tackmiddag 1

Då var den första tackmiddagen avklarad. Blev riktigt lyckad mat och sällskapet var självklart trevligt - vilket det ju kommer vara på alla tackmiddagarna. ;)

Det blev trerättersmiddag som också innehöll TP. Simon vann så han tycker kvällen var extra lyckad! ;)
Någonstans under TP-spelandet så pajjade jag. Uttrycket "...fast hon är ju snäll, men det är kor också..." har jag hört innan, men igår kväll tyckte jag det var jätteroligt. Skrattade så jag började gråta och nästan fick andnöd. ;)

Dukningen:
Förrätten:
Toast (1) med creme fraiche, rom och avokado & (2) med pepparrotsmjukost, serranoskinka och ruccola. Och så oliver för oss som ville ha.

Huvudrätt:
Kycklingfiléer med pestotäcke och skivad potatis.

Sallad till huvudrätt:
Tomat och rödlök.

Efterrätt:
Hallonpannacottapaj


tisdag 6 oktober 2009

Kreativitet - Del 2

Ska bara slänga upp ett snabbt inlägg med min kreativitet.
Herr och Fru Gynnerstedt har äntligen fått sin bröllopspresent.
Grunden målade jag när jag var lite kreativ sist.

Här är det färdiga resultatet i alla fall (övre bilden)! Den är ca 55x55 cm, akvarell på linneduk.
Bilden är kopplad till bilden jag målade till deras trycksaker de hade på bröllopet (den nedre bilden).





onsdag 30 september 2009

Teologisk fundering 2 - Gud + Porr = ?

Här om kvällen var vi några teologer som var ute och drack öl.
Då frågade NF vad vi egentligen tyckte om att Gabriellas sång ligger på topplistan för sånger på vigslar. Den handlar ju faktiskt om att att bryta sig fri från ett äktenskap - att vara fri. JL la också till att den också handlar om att bryta sig fri från Gud, att lämna Gud. Vi funderade lite på vad som gjorde att folk faktiskt väljer den. De flesta vuxna människor idag (särskilt de som väljer att ha Gabriellas sång på sin vigsel) har nog sett Så som i himmelen, och då vet man ju faktiskt vad sången handlar om. Anledningen till valet av sången måste ju ligga i att den är fin, och hon sjunger att hon vill vara lycklig. Varför väljer man den annars? Det är ju inte direkt så att den hyllar tvåsamheten på något sätt.
Sen pratade vi lite också om att just använda sånger till annat än vad de är ämnade för. Att till exempel använda helt profana kärlekssånger (t.ex. Av längtan till dig) för att sjunga dem till Gud. Eller tvärtom - att rikta lovsånger till en människa. Jag tycker att man på ett sätt trampar på författaren som har skrivit texten för ett särskilt ändamål och sen tolkas den om helt åt "andra" hållet. Till exempel var nog inte tanken med Gabriellas sång att den skulle sjungas i samband med vigslar, då den handlar om att göra sig fri, meningen var inte att den skulle vara med i sammanhang då äktenskapet hyllas. Det var en del kring bordet som inte höll med: man kunde visst omtolka profana sånger och sen rikta dem till Gud, det är ju fina texter!

Då kom jag och tänka på en sak senare på natten, när jag inte kunde somna: Får man tolka om vad som helst och rikta det till Gud?
Vad skulle hända om jag i en gudstjänst, i predikan, visar en porrfilm på storbildsskärm? Om jag i porrfilmen kan tolka att det är saker som symboliserar människans och Guds relation tillsammans - då borde det ju vara okej för dem som tycker att man kan göra så med profana sånger eller andra texter. Eller? Givetvis tror jag inte att de skulle tycka det var okej, för förmodligen är de inte konsekventa.

Bara en tanke!

måndag 28 september 2009

Teologisk fundering 1 - Guds röst

Jag har tänkt lite.

Man brukar säga att om man hör Guds röst så dör man.
Jag vet inte riktigt vart det kommer ifrån. Står det i Bibeln?
Det finns ju faktiskt folk i Bibeln som hör Guds röst som inte dör...

Men senast jag hörde det fick jag en snilleblixt.
(Jag har nämligen aldrig hört någon förklara detta uttrycket, så det kanske redan någon teologisk förklaring som jag har missat...)
Det verkar ju ändå lite taskigt av Gud om han skulle döda människor som han talat till.
Då tänkte jag att det kunde vara så här:
Man dör inte fysiskt men den fria viljan dör på ett sätt.
Har man hört Guds röst så kan man inte längre välja om man vill tro på Gud eller inte.
Man vet ju nu att Gud finns.
Lite av samma anledning som vi brukar förklara varför Gud inte visar sig lite oftare - får då kan vi inte längre välja.
Kanske är rimligt att det är så?

Jag känner att meningarna är lite osammanhängande. Kanske inte så lätta att förstå. Men jag ville mest få min tanke ur mig.

torsdag 24 september 2009

Utbildningen

Äntligen har jag fått grepp om min utbildning!
Jag vet hur mycket jag har kvar och jag har fått grepp om vad jag fortsättningsvis ska läsa (nästan i alla fall).

Det jag till sommaren avslutar är min kandidatexamen, som är på 180 hp (3 år). Sen väntar mig masterprogrammet som är 120 hp (2 år) och efter det kommer en avslutande termi
n på Pastoralinstitutet (Pastis). Det blir 5 ½ år. Man skulle kunna säga att det blir 6 år, eftersom jag också läst Svenska Kyrkans Grundkurs (SKG) som inte längre räknas i den nya utbildningen. Fast det ska jag inte klaga över, för jag är inte den enda som får längre utbildning på grund av det. (Sen kommer det ju förmodligen fortsätta vara folk som får en 6årig utbildning på grund av SKG eftersom det är många som bestämmer sig just under SKG vad de ska läsa till.)

I kandidat ingår följande:
30 hp Kristendom - CHECK!
30 hp Religionsvetenskap - CHECK!
15 hp Bibelvetenskap
15 hp Kristen troslära
30 hp Exegetik i NT eller GT - CHECK!

30 hp Svenska Kyrkan (PA) - CHECK!
15 hp Fria poäng
15 hp Kandidatuppsats

Denna del av utbildningen kan jag verkligen se slutet på, eftersom jag ska avsluta kandidaten till sommaren. Kristendom och Religionsvetenskap är de kurser som förr var Basåret som jag läste. Exegetik i GT och PA har jag också avklarat. Just nu är jag på Bibelvetenskap och senare i höst blir det Kristen troslära. Helt naturligt så är det Fria poäng och Kandidatuppsats som gäller till våren.
Det stora problemet just nu är: Vad ska jag söka för kurs till de fria poängen och vad ska jag skriva uppsats om?

I master ingår följande:

15 hp Bibeltolkning
15 hp Masterkurs
15 hp Religion, tradition och kommunikation
15 hp Masterkurs
30 hp "Fria poäng" (PB och PC)
30 hp Masteruppsats

Det jag inte fått grepp om här är Masterkurserna. Men de är fördjupningskurser som dels kan (ska?) användas som litteraturkurs (f.d. läskurs). De "Fria poängen" är inte fria om man läser till pr
äst. Då används de till PB och PC som är del i "Nya Pastis". (PB: Homiletik och liturgi. PC: Kateketik och själavård.) När man då är färdig med sin masterexamen är det bara en termin på Pastis som väntar!

Om det nu är någon som läser min blogg och har funderingar på att läsa till präst så vet man nu hur utbildningen ser ut! Annars så vet ni läsare hur min utbildning ser ut!

(Jag funderar lite på om ni, mina kära läsare, tycker jag har för litet typsnitt. Är det jobbigt att läsa? Borde texten vara större?)

Rubriken till ära så får det komma med en bild med mina glasögon som används mest vid studier men borde användas oftare...



Dalí

Åh, jag bara måste hinna upp till Stockholm innan 17:e januari. Jag vill ju inte missa detta! Då vill man ju kanske lyckas komma upp en vardag, så man slipper trängas med andra helgbesökare.

Är lite bitter att vi fortfarande inte fått upp Den sista måltiden. Det har tagit lång tid att bestämma vart den skulle få hänga. Men nu har vi kommit fram till att den ska hänga på den mörkgrå väggen i vardagsrummet, ovanför middagsbordet. Nu återstår att se till att den kommer tillbaka till lägenheten, från vinden.

tisdag 22 september 2009

Kyrkovalet

Valdeltagandet vad strax under 12 % till kyrkomötet.
Strax över 14 000 ogiltiga röster till kyrkomötet! What?
Det glädjer mig att de partipolitiskt obundna stiger lite i alla fall, på sina håll.
Hemma i lilla Dörby var valdeltagandet på 8.1% (235 röster).

Jag anser att man inte får ha någon åsikt om styret i Sverige om man inte går och rösta i Riksdagsvalet.

Jag anser också att om man är medlem i Svenska Kyrkan och inte röstar i Kyrkovalet, då får man inte eller ha någon åsikt om Svenska Kyrkan. Det är genom att vara medlem och använda sin rösträtt man kan vara med och bestämma. Är man inte med och bestämmer när man får chansen, då har man inte rätt att klaga - what so ever.

fredag 18 september 2009

Problem

Det är uppenbarligen inte bara jag som har problem med en viss institution.
Jag blir så trött.
Antingen är man tydligen för framåt, pratar för mycket.
Eller så är man tydligen för svår, har inte lika lätt att släppa in direkt.
Åååååååh! Skjuter sig själv i foten är vad de gör.
Blir verkligen trött.

Kanske ska göra som de sjöng i somras.
Gör som Broman, skit i .........!


Som Phoebe "STOP THE MADNESS!"

Promenix som blev te.

Helgen har börjat, kan man ju säga eftersom det inte är någon föreläsning idag. Pluggar jag? Nä. Borde jag? Ja.

Igår skulle jag och Snuttan promenixat. Det blev inte så. Det blev te-kväll. Det var det som behövdes. Saknar alla galna dagar i Britatorp. Så här i efterhand kan man se tillbaka och se hur jag verkligen behövde det året i Britatorp. Hur jag behövde det med dig, min Snuttan. Tänk om jag visste hur bra det skulle bli, när jag satt i bilen på väg till Tingsryd. Tänk då hade jag sluppit klumpen i magen, för jag visste ju inte så att jag skulle få träffa min Syster. Älskar dig! Du vet att vår dörr alltid är öppen!

Ikväll ska jag på Mary Kay-party. Undrar hur det går. Kommer säkert bli hur trevligt som helst!

På söndag är det kyrkoval! Gå och rösta, du som fått röstkort!

På söndag är det också Top Model och det är dags för make over! Ska bli gaaaalet kul.

Det är bara en vecka kvar. Om en vecka är det mys med Nicole och Emmy som gäller. <3 Och det är bara en månad kvar tills återträffen. <3

Jag är sugen att ta en sväng på stan. Man kanske skulle få med sin man?

måndag 14 september 2009

Rullar på. Eller?

Terminen har kommit igång.
Det har inte jag.
Inte alls.

Sitter och försöker få ihop syntesen till interpretationen som ska lämnas in om 11 timmar.
Känns inte bra. Interpretationen känns inte bra. Men får hoppas att den blir godkänd i alla fall.

I helgen som gick var det DS-möte. Vi höll till på Klinta gården på Öland. Det var mysigt. Vi bestämde massa. Det är en bra styrelse. Bra sammanhållning. Det blev det redan på första mötet som var i maj. I lördags kväll var vi några som gick en runda. Testade leksaker som fanns på lekplatserna. De som är barn nu måste ha det mycket roligare. Massa konstiga och roliga gungor. Jag och Glenn badade också. Det var kallt men skönt.

OH NO! Såg precis på reklamen: Aqua - Greatest hits. OMG.

Ska hitta något att äta på. Jag är hungrig. Sen måste jag avsluta interpretationen...

tisdag 8 september 2009

Kastlösa 2009 - värt att minnas

Jag blev så inspirerad av Nicoles inlägg om sommarens skämt så jag känner att jag behöver få ner lite goa, interna minnen från Kastlösa 2009. Så man inte glömmer bort allt det fantastiska!

Först och främst - "Eh, jag hade en kompis..." (som Nicole beskriver mer ingående i sitt, ovan nämnda, inlägg)

Sen har vi andra saker man måste minnas, som...
... låtsaskompisen Ruben.
... tjockt mjukt (eller smet) som ju från början var fett soft.
... "det är väldigt varmt hä
r inne."
... de hemska ollonborrarna.
... den amerikanska applåden (som för övrigt bara lyckades när ledarna drog igång den...)
... att kittla någon genom att hålla handen över magen.
... "känner du mitt minne nu eller?"
... att någon tappade en golfklubba så den åkte in i fönstret, när den var liten.
... att någon har en kompis som åkte hem från Thailand dagen innan Tsunamin kom - det var bara det...
... att någon hade fått husets fönster ihoplimmade, för personen hade hittat limmet!
... "min man".
... "ja' e' en rääääger...."
... radiovågorna/ljudvågorna som strålar.
... slagsmål om Oboy-pulvret i ledarrummet.
... "jaha, var det du. Jag trodde det var en 14åring"

... Nicoles alla snygga poser.
... att om man vill se flugor så ska man åka till Eketorp.
... att Gud inte tyckte vi skulle bada i havet på lördagar.
... igelkotten (Jonathan) som vägrade lämna hallen under den långa filmen som ju ändå hade fina bilder...
... att man inte ska hoppa mot varandra vid foto av ett hopp.
...Trolles trafikskola.
..."mmm, precis...ja,precis, precis....precis, mmm... ja, precis...ja, precis..."
...att vara nöjd, men besviken.

Och så sist, men absolut inte minst...
... "ända bort till månen"...













... ända bort till månen och tillbaka igen...

lördag 5 september 2009

Myskväll

Har haft en helkväll med mannen. Mys.

Förrätt: Advocado, creme fraiche, rom och rostat bröd. (Vin: Hilltop)






















Huvudrätt: Svensk-Fransk fisksoppa (torsk, räkor, vin, saffran, rotsaker m.m *mums*) med vitlöksbröd som tillbehör.




































Det stod i kokboken att receptet var för 4 personer. Vi åt varsin portion och vi fick 5 matlådor...

















Efterrätt: Cheesecake och kaffe.

















Sen drog vi oss till Royal för att se den nya Beck-filmen. Det var en bra actionfilm men inte en bra Beckfilm... :(

Läggdags snart. Imorgon kommer mamma hit över dagen och hon har med sig... FARMOR! Det tog bara fyra år innan hon ville hälsa på oss. :P


(Fattar fortfarande inte hur man får bra layout på inläggen! Blir ju massa space jag inte vill ha!!!)

fredag 4 september 2009

Flugfälla

Tänkte bara bidra med hushållstips!

Häll vinäger och vatten i ett glas (lika mycket av varje) och skvätt sedan i lite diskmedel.

Nu söker sig de äckliga bananflugorna till vinägern men drunknar eftersom diskmedlet tagit bort ytspänningen!

TADA!

måndag 31 augusti 2009

BE!

Kan inte annat än hålla med Angelos senaste blogginlägg. Svenska Kyrkans bönesajt är snygg. Stämningsfull. Besök den och be!

lördag 15 augusti 2009

Ny adress

Välkommen till min nya bloggadress! Kul att du hittat hit!

Hoppas du vill följa min blogg!

söndag 26 juli 2009

Man kanske skulle...

...ta och skriva ett inlägg.
Det var ju trots allt ett tag sen.

Just nu är jag på Kastlösa. Tar han om konfirmander. Två veckor har gått. Två kvar. Det är en bra grupp. Det är härliga konfirmander.

Sen sist har jag ju gift mig också. Det var en fantastiskt dag. Ville inte att den skulle ta slut.
Lite bilder finns här.

Nicole (en av ledarna här på Kastlösa) ville att jag skulle skriva att hon är bäst. Så jag gör det. Nicole är bäst. Hon är det. På riktigt. Kommer sakna henne massa sen. Man har så roligt med henne. :)
"Jag hade en kompis!"
AAAAAAAAAAAASKUL.
Så får vi ju inte glömma min man också...

Förra helgen och början av denna vecka var jag ledig. På fredagen kom jag och Simon upp till Stockholm. Blev inte så mycket mer än att käka, handla frukost och sen sova. Lördagen blev lite stan och sen båt till Fjäderholmarna för att förbruka en bröllopspresent - teaterbiljetter till Bruden som visste för lite. Den var kul och det var mysigt med utomhusteater och skärgård. På kvällen sen åt vi massa god mat på Helens Krog tillsammans med Carolina. Mysigt. Söndagen blev mest sovande och sen gå till tåget som tog oss hem till Lund. Var skönt att få komma hem lite. Hade inte varit hemma på en månad. På måndagskvällen åkte jag, Jens, Fija och Thern till Köpenhamn, för att se Metallica!!! De var asgrymma. Så klart. Tisdagskvällen var vi ett gäng som var iväg och badade bastu på flotte! Asnice. Fett soft. Eller tjockt mjukt som vi säger här på Kastlösa. Vi hade jättetur med vädret och sällskapet var ju fantastiskt. Det var en trevlig förfest till min födelsedagsfest som var i vårt kök sen. ;)

Nu ska jag titta på Johan Glans med de andra. Pusspuss.


Jag saknar min man.

fredag 5 juni 2009

KREATIVITET - Äntligen!

Har haft en väldigt kreativ eftermiddag och kväll tycker jag! Kanske inte varit kreativ med sånt som jag borde ta hand om, men när målar-suget kommer tar jag gärna vara på det!

Det började med att jag kände att det var läge att börja med min bröllopspresent till Jens och Pernilla (som ju gifte sig för ett år sedan!). Så nu har jag gjort grunden till den!









Sen
kände jag mig mer sugen på måleri. Så jag tog fram lite gammalt kladd från tågresor och tråkiga lektioner. Jag tog också fram penslar, pennor och block jag fått av Församlingspedagogen som "varsågod, jag använder det ändå inte"-present. Tack! :D (Tänk att grejerna kom till användning så fort!)
Det blev tre färdiga bilder. Jag är dock inte helt nöjd, för jag gjorde dem lite för slarvigt. Kommer inte våga ge bort dom. Kanske kan få hänga på min vägg vid skrivbordet...

Men här är de! Från kladd till finare bild. Tada!

Landskap




Känn hur Guds ängel omsluter dig, mitt i ditt mörker, och ger dig kraft.





Two hearts living in just one mind








Allt gott!

/M

lördag 30 maj 2009

Pingst i Kalmar - Dag 1

Började dagen med att jobba. Tyvärr bara en mamma med sina två barn, men vi hade jättetrevligt. Pratade möhippor, bröllop och barn.
När jag väl kommit till Lund var det bara att slänga in packning i bilen och köra iväg mot Kalmar. Blev en trevlig resa eftersom jag hade Eva-Lotta som sällskap. :)
På kvällen blev det middag med mamma, pappa, farmor och farbror. Mycket trevligt och mycket god mat. Dock kom jag på mig själv (väldigt ofta) att jag tittade efter kaninen. Det är tomt utan henne.
När farbror och farmor skulle åka vid 22-tiden bestämde jag mig för att ta en liten promenad bort till Biskopshagen och fota lite, det var ju lite ljust fortfarande. Blev inte mycket fotat eftersom det blev mörkt väldigt fort men gick igenom hagen. Bestämde mig för att gå förbi familjen Nylander och se om de var hemma. Det var dom så jag våldgästade dom lite. Tänkte mest bara säga hej, men det blev vin, efterrätt, plump, cider och givetvis mycket skratt.
Klockan blev mycket och jag gick hem strax innan ett. När jag kom innanför grinden skrämde mamma skiten ur mig, som kom gående mot mig. Hon och pappa var precis på väg ut för att leta efter mig. Mamma hade inte kunnat sova eftersom jag var borta så länge och de hade både ringt och skickat sms - som inte kommit fram givetvis! Vilken tur att de inte hunnit gå en kvart tidigare, det hade säkert blivit spännande...

Det har i alla fall varit en trevlig dag och kväll.

Imorgon är det enda inbokade en fika med Lingongrovan. ;) Annars är det bara lite lösa planer, inget bestämt; Kanske en tur till Ikea, röja i mitt gamla rum, åka och titta på konfirmation, mysa utanför Springbreak...

Söndag har inte så mycket planer heller. Fika hos farmor ska jag och beroende på när det är så kanske det blir en tur till Borgholm på visitationsfest.

På nåt sätt är det lite roligare när händelserna i Kalmar blir med impuls och inte helt bestämda, tycker inte om att ha ett fullspäckat schema redan innan jag landat i Kalmar. Så den här helgen känns skön. Det finns saker att hitta på, men inte mycket som är bestämt.

Nu är det nog läggdas... Puss

tisdag 26 maj 2009

.: Blä :.

Ibland känner man sig så sviken.
De som man själv trott är ens närmaste vänner är tydligen inte det - eller kanske snarare: jag är i alla fall inte deras.

Jag har ingen.
Jag kanske är kräsen.
Men jag vill ha en.
Alla andra har en.
Det känns inte som att jag har en.

Jag är kanske bara patetiskt.
Sitta här och vara ledsen för att man läst en blogg som skrevs för nästan två månader sen.

Och nej. Jag vill inte prata om det med någon.
Jag vill bara få det ur mig.
Jag trodde det var på ett sätt, men det var det inte.
Jag har gått runt och lurat mig själv i flera år.
Sånt är väl livet.

onsdag 20 maj 2009

Trädgårdsinspiration

Ikväll har jag varit på middag hos en kollega.
De hade fin uteplats, med lite roliga idéer.
Här kommer lite inspiration!
(Var så god, HP! :P)

Kort inlägg. Jag är trött.












lördag 16 maj 2009

Möhippa

Igår var min möhippa. Jag är grymt nöjd. Och jag anade ingenting.

Blev kidnappad på jobbet. Blev helt chockad ju. Vart helt inställd på att det skulle bli en lördag.
Jag fick klä på mig svarta byxor, svart tunika/klänning, svart t-shirt och kängor. Blev vitsminkad och fick en fin slöja med stjärnor. Så jag blev Nemi. :D
Åkte till en trädgård i Kävlinge där det blev picknick. Jag började gråta när jag såg alla. (Blir nästan lite tårögd nu när jag tänker på det också). Jag har så fina vänner. Alla hade givetvis inte möjlighet att komma, men jag är så glad för dem som kunde.
Efter picknic
k gick vi in i ett av husen i trädgården och fick fina naglar hos Möllans Nagel & Skönvård.
Sedan begav vi oss till Lund, jag fick sälja blommor och be om äktenskapsråd på stan under tiden vi begav oss till Larran där lite dramaövningar väntade på oss.
Därefter blev det promenad till Tellusgatan där en god paj väntade på oss. Även Sing Star-tävling, chips, glass och mer alkohol väntade där.
Senare på kvällen åkte vi in till Malmö några stycken och gick till Breeze. Det var kul att dansa. Det var länge sen. Jag dansade till och med på högtalaren. ;P Givetvis hade jag fortfarande slöjan på mig och mina fina kläder (dock inte kläningen för det blev för varmt). En del frågade om jag var gift. Sen när har Sverige haft tradition att ha möhippa/svensexa efter bröllopet? Eller sen när har man sprungit runt med vit slöja på huvudet på krogen bara för att man är gift? Någon frågade mig om jag fyllde år... Verkade också smart. En kille frågade vem i sällskapet som skulle gifta sig. DOH! Vi hade i alla fall en trevlig natt ute i Malmö. Jag var hemma halv fem på morgonen. Då var jag trött.

Uppdrag jag hade under dagen: (Jag fick ett schema med lektioner jag skulle genomföra)
*Bild - De hade tre foton som någon tittade på och skulle beskriva för mig, så skulle jag måla av.
*Musik - Sing Star. Alla var givetvis med och sjöng. Det drogs namnlappar med vilka som skulle sjunga mot varandra. Mitt namn låg givetvis flera gåner i burken. :P
*Drama - Jag skulle imitera bilder och blev fotad... Kommer säkert göras något kul med dem...
*Idrott - Dansa vals. Jag dansade med Jens och Johan som befann sig på Tellusgatan när vi kom dit. (Efter att jag lånat dem så begav dom sig...)
*Nutidsorientering - Simon hade fått frågor som han hade besvarat, frågor om sig själv, som jag då skulle gissa på vad han hade svarat.
*Ekonomi - Samla ihop pengar genom att sälja blommor (som var sånna blommor jag kommer ha i buketten sen) eller tigga. ;)
*Psykologi - Samla äktenskapsråd.


Sen skulle jag också leta efter en vit kanin. Det var Anna som mötte oss när vi väl kommit in till stan. När jag väl såg henne skulle jag springa efter och ta henne. Jag sprang så jag streckte mig i vaden. :P

Vad det gäller frågorna som jag skulle gissa på vad Simon hade svarat så måste jag försvara mig. Simon är ologisk. Vi pratade lite om frågorna idag. En av frågorna var typ så här: "Vilka tre filmer tycker du (alltså Simon) är så bra att du kan se dom om och om igen?". Jag hade ingen aning vad jag skulle svara. Simon har ju knappt några filmer i DVD-hyllan alls. Är det en film man vill se om och om igen så HAR MAN DEN I HYLLAN! Nä, Simon tycker inte man ska ha några filmer, har man sett en film behöver man väl inte köpa den... Hur ska man då kunna se filmen om och om igen? En av filmerna han hade skrivit finns faktiskt i hyllan, fast det är jag som köpt den. Jag hade tänkt välja den som en av filmerna MEN eftersom Simon tyckte det hade varit onödigt och köpa den så tänkte jag att kanske inte tyckte den var så bra...
Tänkte bara upplysa om detta, så folk vet detta när mitt reslutat kommer redovisas... :P

Men i alla fall... Tack alla flickor för en underbar dag! Älskar er!













//Mia

söndag 26 april 2009

Grattis Linda!

Tänkte tillägna detta inlägg till Linda som har blivit fru Malmberg!
I helgen har Linda och hennes Jeppe gift sig!
Grattis i massor!
All lycka önskas er!
Nu väntas bara lille Junior!


lördag 25 april 2009

Rom och vår

Förra veckan, alltså den efter påsk, var vi i Rom!
Det var väldigt trevligt och fint.
Vi var där med SSL (Societas Sancti Laurentii), en bönegemenskap jag är med i.
Vi var väldigt mycket turister och gick runt och tittade på saker man skulle titta på.
För att låta bilder berätta gå in här och här.
Allt är inte färdigkommenterat än, med vilka platser och så det är. Men det kommer med tiden.

Våren har ju för länge sedan kommit till Lund.
Men denna vecka har varit jättefin!
När jag kom hem från jobbet igår tog jag lite bilder på magnolian som finns strax utanför vår grind. Den blommar fint nu. (Däremot har den andra magnolian på bakgården redan blommat över).

Strax kommer Tobbe och Ulle hit. Lite vin. Lite spel. Lite hockey.

Hoppas ni har en fin helg och en fin vår!










söndag 12 april 2009

. : † Sheena 11.04.2009 † : .

Min lilla sötnos har somnat in.
Hon lämnar ett hål i hjärtat.
Efter 7½ år ville Gud ha tillbaka henne.
Jag tackar för lånet.

Jag trodde hon skulle försvinna redan förra gången jag var hemma, hon var så dålig redan då.
Idag (lördag) var hon jättedålig redan på morgonen.
På kvällen, innan jag skulle åka iväg var hon ännu sämre och betedde sig jättekonstigt.
Hon ville verkligen komma undan.
Vara för sig själv.
Vi la en stor handduk över buren så hon skulle få känna sig ifred.
Jag åkte iväg och mamma gjorde i ordning efter maten.
När mamma skulle titta till Sheena nästa gång hade hon dött.

Efter att jag kommit hem från midnattsmässan var jag och klappade lite på henne.
Det känns så overkligt på något sätt.
Men jag har hunnit förbereda mig ett par veckor på att det snart skulle hända.
Min lilla sötnos.

Och nu står Vincent utanför mitt rum och tittar frågvist på mig.
Han förstår nog inte att han borde komma och hoppa upp i mitt knä och bara vara go och fin.
Trösta lite.









Mitt lilla stolpskott som sprang så snabbt genom huset att hon flög ner för källartrappan.
Mitt lilla stolpskott som var så sällskapssjuk att hon tog sig upp för den hala och livsfarliga trappan till övervåningen.
Mitt lilla stolpskott som nästan skrämde livet ur Vincent.
Mitt lilla stolpskott som gång på gång byggde bo åt sina obefintliga ungar.
Mitt lilla stolpskott som kissade på en vän precis efter att jag berättat hur duktigt rumsren hon var.
Mitt lilla stolpskott som betedde sig som en katt genom att hoppa upp och sitta i fönster.
Mitt lilla stolpskott som betedde sig som en hund genom att troget följa efter en vart man än gick.

Mitt lilla stolpskott som inte lever längre.

torsdag 9 april 2009

Kalmar och bröllopsfix

Förra helgen var det DÅM (Distriktsårsmöte). Jag blev omvald som vice ordförande. Otippat. :P
Måste ju säga att det var en delvis lat valberedning när det gällde pläderingar. Jag blev ju inte på något sätt rörd av pläderingen om mig. Eftersom jag skrivit den själv. De kunde inte änns skriva om det med egna ord, eller lägga till något eget, eller ta bort något av det jag skrivit. Kändes ju vääääääldigt personligt. Och det var fler än jag som fick egenskrivna-pläderingar. Tråkigt. Och dåligt. Valberedningen ska ju faktiskt veta själva varför de sätter upp folk på sin lista.

Igår anlände en förkyld Mia till Kalmar, efter en bilresa med mycket snor.
Hade nog lite febermardrömmar inatt. Jag minns att jag vaknade och jag då kom ihåg vad som hade hänt. Nu minns jag bara att det var riktigt läskigt...

Idag har jag varit på stan, i 5 timmar! Jag har pratat och planerat med bröllopsfrisören, shoppat, lunchat, shoppat mer, pratat och planerat med bröllopsfloristen och hjälp mamma att handla. Det som har shoppats är bruna linnebyxor, strumpor (så jag med gott samvete kan slänga de slitna jag har i garderoben...), smink och underkläder. De två sistnämnda var mest till bröllopet. ;)

Känns skönt att saker börjar falla på plats och att de börjar bli fixade.

Ikväll kommer lille Vincent hit! Då får jag vara en god faster och ta hand om honom! :D

Ha det fiiiint i vårsolen!

söndag 15 mars 2009

Lista

Vi hade det trevligt igår. Jag gjorde snittar. De var goda. :)

Dagen till ära (det är ju Herrens dag) så blir det en lista. Tack till Storasyster i Vassen.

1. Hur gammal är du om fem år? Nästan 29.

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Fästmannen och hans bästa vän Henrik.

3. Hur lång är du? 169

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Patrik 1,5

5. Vem ringde du senast? Mamma tror jag.

6. Vem ringde dig senast? Evelina

7. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Mest SMS, men vid brådskande eller krångliga saker så ringer jag.

8. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Lyckligt gifta med varandra.

9. När såg du senast din mamma? 1:a februari.

10. Vilken ögonfärg har du? Blå

11. När vaknade du idag? 09.40

12. Vilken är din favoritjulsång? Finns många. Men Kalles Jul med Mörbyligan är fin.

13. Vilken är din favoritplats? Öland.

14. Vilken plats föredrar du minst? Skogen - på natten.

15. Var tror du att du befinner dig om tio år? Jag hoppas på Småland.

16. Vad skämde dig om natten som barn? Källaren och spöken.

17. Vad fick dig att verkligen skratta senast? Vet inte.

18. Hur stor är din säng? 180, varav 90 cm är mina.

19. Har du stationär eller bärbar dator? Jag har en egen laptop och så delar jag en stationär med Simon.

20. Sover du med eller utan kläder på dig? Oftast bara trosor. Ibland pyjamas eller nattlinne.

21. Hur många kuddar har du i sängen? Fyra, varav två är mina.

22. Vilka länder har du besökt? Danmark, Frankrike, Egypten, Tyskland (genomfart och flygbyte), Spanien (Gran Canaria), England, Cypern (vet inte om det var grekiska eller turkiska delen). (Om en månad har jag varit i Italien också. :) )

23. Vilka städer/samhällen har du bott i? Smedby, Tallnäs & Lund.

24. Har du några piercingar? Ett i varje öra, en i naveln och en i tungan. Jag hade i läppen förr.

25. Är du social? Ja

26. Vilken är din favoritglass? GB's Carte d'Or Creme di Mascarpone

27. Vilken är din favoritefterrätt? Cheesecake!

28. Tycker du om kinamat? Ja

29. Tycker du om kaffe? Ja

30. Vad dricker du till frukost? Juice eller mjölk. Ibland även kaffe.

31. Sover du på någon särskild sida? På min sida...

32. Kan du spela poker? Nej

33. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej

34. Vill du ha barn? Ja.

35. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, tyska och hebreiska.

36. Har du någonsin åkt ambulans? Nej

37. Föredrar du havet eller bassäng? Hav!!!

38. Hur gammal var du när du lärde dig läsa? Eh, ingen aning!

39. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder. Resor.

40. Äger du dyrbara smycken? Allt är relativt.

41. Vilka är dina favoritprogram på tv? Top Model, Så ska det låta, Melodifestivalen.

42. Kan du rulla med tungan? Jag kan göra en rulle av den...

43. Vem är den roligaste människan du känner? Fredrik är ganska rolig.

44. Sover du med gosedjur? Teddybjörnen Simon. ;)

45. Vad har du för ringsignal? SonyEricsson's standard.

46. Har du kvar kläder från då du var liten? Ja, i lådor på vinden i Smedby.

47. Hund eller katt? Katt.

48. Flirtar du mycket? Ibland är jag extra charmig...

49. Kan du byta olja på bilen? Jag kan fylla på olja. Jag vet också att man ska tömma oljebehållaren om man ska byta till en annan olja, alltså inte blanda...

50. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej, inte jag. Polisen tyckte det var mamma på fotot.

51.Vilken var den senaste boken du läste? Legender och Välsignelser var nog den jag läste ut senast.

52. Den bästa bok du läst? Bibeln. Legender och Välsignelser kommer tätt efter.

53. Prenumererar du på någon veckotidning? Kyrkans Tidning och Nemi (om det räknas)

54. Dansar du i bilen? Kör jag inte så dansar jag sittande. Kör jag så diggar och sjunger jag.

55. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Mix Megapol skulle jag tro, den dödar alla andra stationer i köket...

56. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Vad jag skulle handla igår.

57. När var du i kyrkan senast? För 7 timmar sedan.

58. Vem var din favoritlärare i högstadiet? Louise (Bild)

59. Hur länge har du campat som längst i ett tält? 3 dagar tror jag.

60. Vilken är din favorit månad? Juli


Förstår inte var fråga 24 & 38 har tagit vägen... ;)

Ha det gott!


torsdag 12 mars 2009

Förkylning & snö

Jag har nästan blivit av med min förkylning som jag fick i söndags.
Lägret med de 46 barnen var himla trevligt och mysigt.
Inga större problem med hemlängtan eller skador. Vårt största problem var väl att de var svåra att få tyst på när vi hade samlingar. Men det kan man väl leva med.
Sov väldigt dåligt första natten. Var lite smått nervös för att flickan som sov i sängen över mig skulle ramla ner. När jag och en av de andra ledarna kom in i rummet för att lägga oss såg vi att flickan låg halvvägs utanför sängen. Vi puttade in henne lite, tryckte in två täcken under hennes madrass (så det blev lite uppförsbacke) och la en stor hög med täcken och kuddar på golvet nedanför. När vi berättade för flickan på morgonen om att hon sover halvvägs utanför sängen ville hon byta till underslaf. Konstigt. :P

Igår var jag med barn- och ungdomsarbetslaget från jobbet på Utmaningarnas Hus i Malmö. Typ Boda Borg, fast inte lika bra. (Jag har inte varit på Boda Borg, men de som hade sa det.) Jag var med i vinnande laget! Vi vann med 1300 mot 900 (tror jag?)! I början trodde jag vi låg under med jättemycket. Verkade som lag Thea klarade massor av grejer, men så gick vi och tittade på ställningen och det visade sig att Team Zlatan ledde med några hundra poäng! Vi gick efter mottot att alla knep är bra (även om andra skulle tycka det var fusk). Tyvärr kom vi ju inte på det ultimata fusket på Travolta-golvet men å andra sidan fick vi 300 poäng bara genom att gissa helt vilt när det fanns åtta alternativ! Min starka egenskap var att jag kunde skrika högt... Och i nätboll vann vi över Thea båda gångerna! Viktigt!

Idag har jag och Simon varit på Nova. Jag köpte puder. Hittade en fin klänning men det var väldigt stora hopp mellan storlekarna. Medium var för stor (!) och small var givetvis för liten.

Nu ikväll har vi tittat på film. Patrik 1,5. Den var kul! ...och fin. :) Eftersom vi innan hade tittat på dubbelavsnittet med Monicas och Chandlers förlovning så var ju kranen öppen, så det kom lite tårar. ;) Kan i alla fall rekommendera filmen. Bra film när man vill titta på något som inte kräver jättemycket tankeverksamhet eller påverkar att man inte kan sova på natten.

På lördag kommer Henke hit. Ska bli kul att ha honom här lite. Han har ju inte varit här än! Simon och han ska titta på kläder i Malmö. Så får de i alla fall lite kvalitetstid för sig själva. ;) På lördag kommer också Emma! Söta lilla Emma. Det var ju faktiskt inte såååååå länge sen hon var här, fast ändå är det det, eftersom hon är saknad! Kommer ju massa annat folk också på lördag, eftersom det är Schlagerfinal!!!!! (Vem det än är som möter Ugglas, så ska jag rösta på den.) Men Emma ska ju stanna över, så hon kommer ju hit lite extra. :)

Nu ikväll har det snöat. Det var ganska onödigt. För det snöade inte länge och det kommer ju försvinna snart igen. Vi som hade fått så fina Snödroppar och Vintergäck OCH Krokusar hade ju börjat komma!

Framför mig ligger det papper om Hindersprövning. Ska postas. Läskigt.

God natt.



tisdag 3 mars 2009

Bio, jobb, ringar och Höganäs.

Jag tyckte Män som hatar kvinnor var bra! Hemsk och otäck emellanåt, men bra! Jag har ju bara läst början av boken, så jag kan ju inte yttra mig jättemycket egentligen. Men jag har fått berättat för mig att den jobbigaste scenen är betydligt värre i boken och det är jag glad för. Då kan jag hoppa över dom sidorna när jag väl kommer dit i boken... :P

Igår fick jag hoppa in lite extra på jobbet. Hade miniorer. Det var ju inte så värst jobbigt, eftersom vi tittade på film precis efter mellanmålet. Såååååååååååååååå jobbigt att sitta och titta på Lejonkungen. ;) I jag ska jobba heeeeeeeeeeeeela helgen också. Vi ska iväg på läger. Hit ska vi. Jag kommer vara helt slut söndag kväll.

Idag tog vi en tripp till Ängelholm och beställde våra vigselringar. Helt galet. Det kanske verkar galet att köra ända dit. Men det är det värt. Särskillt om man tar andra ärenden på vägen...

...ja, för vi körde sedan till Höganäs. Gick runt och kollade i Fabriksbutiken för Höganäs Keramik. Vi köpte inget. Men vi kollade på grejer till önskelistan. Sen åkte vi vidare inom Höganäs och hälsade på Anden & BJ i deras lilla hus. De flyttade in förra veckan och de har redan fått väldigt fint i ordning. Jättesöta katter hade de också. Torsten och Egon. :) Vi var där till typ halv nio, så jag dissade Biskopen som var på teologgruppen idag. Har inte träffat Anden och BJ på ett år. Ganska exakt faktiskt. Huset var mysigt och vi hade det väldigt trevligt. :)

Är nog läggdags nu. Ska ju åka tåg till jobbet 7.39...

Puss hej.

söndag 1 mars 2009

Domkyrkan var inte så dålig ändå...

Jag firade mässa i Domkyrkan idag. Jag kan faktiskt tänka mig att bli en duktig församlingsmedlem som går i min egna kyrka istället för att gå till en annan. Sist jag testade Domkyrkan var ganska länge sen men det var så dåligt då så jag har inte vågat mig dit. Men nu kan jag då konstatera att det är bra där. Det enda jag egentligen saknade var att sjunga Fader vår. (Och att ha tillräckligt med utrymme för att kunna falla på knä vid sittplatsen.)
Sen nu när vi gått in i fastan blir ju problemet att det är så många psalmer man inte kan, för man brukar inte sjunga dem. (Psalm 135 Se vi går upp till Jerusalem är väl kanske ett undantag.)

Delfinalen igår tycker jag inte gav så mycket. Det var en del bra låtar. Men de var bara bra. Vi har inget som kommer slå bra i Eurovision.

Ikväll ska vi se Män som hatar kvinnor. Jag har inte läst hela boken än. Jag hade hoppats på att jag skulle gjort det. Men jag har i alla fall börjat på den och hunnit en liten bit. Jag får väl läsa färdigt den sen och under tiden jag läser får jag irritera mig på att de har tagit bort massa bra grejer när de gjort filmen.



Det får bli allt för nu. Behöver ta tag i annat.

måndag 23 februari 2009

Sorry...

...att ni behövt vänta. Nu var det ju ett tag sen.

Jag har blivit utmanad. Tar inte hand om det just nu. Sen.

Jag trivs i Kävlinge. Det går bra.
Men resa till varken Jönköping eller Barcelona blir det inte i vår.

Men på tal om Barcelona så var I'm from Barcelona riktigt bra när de var på KB.
Jag tycker verkligen att de ska spela in en live-cd... Det är galet stor skillnad.

Idag var vi i Malmö och hittade kläder åt Simon till bröllopet. Han kommer bli så fin!
(Han är alltid fin).
Och klänning till mig är redan klart! :D
När vi åker till Kalmar om ungefär en månad ska vi prova maten. Mums!
Bitarna börjar mer och mer falla på plats nu när det närmar sig.
Det är fyra månader kvar! FYRA!
Det är ju galet!

På lördag är det sista delfinalen. Hoppas verkligen det kommer något bra bidrag då.
Det har väl varit bra låtar hittills, några stycken.
Men jag tycker inte att det varit något solklart.

Imorgon ska jag luncha med Johanna. Mys.
Saknar mina kursare från i höstas.

Och på Finalen kommer Emma hit! *weeee*
Typiskt dumt att hon ska plugga i Jkpg! :P

Nu kanske man skulle dra sig mot sängen?
Fast klockan är ju bara halv elva... och jag är ledig imorgon.
Kan ju sova heeeela dagen. Nästan i alla fall. ;)

Ska nog sätta mig och kolla igenom bilder, så vi får dom framkallade någon gång...

Puss hej!


torsdag 22 januari 2009

Livet går vidare...

...ja, telefonsamtalet jag skrev om i förra inlägget kom. Men just då handlade inte samtalet om det jag trodde det skulle göra. Men igår handlade samtalet om det jag trodde och det var positivt!

Jag fått jobb i Kävlinge församling som barnledare!

Tack Gud! Kan Du bara få stiftet på bättre tankar nu?!

Det ska bli kul att jobba. Jag kände mig inte riktigt upplagd för bibelvetenskap.
Jag kommer att jobba ihop med Helen. Kommer bli kanon!

På lördag ska vi till KB och se I'm from Barcelona. Gött.

På måndag får jag mitt schema. Då kan jag börja strukturera mitt liv.
Planera in klänningsprovning, hälsa på i Jönköping och se om det kan passa in med en resa till Barcelona!

Ska försöka hinna göra lite nytta idag. Plocka i ordning och fixa lite.

Ja, över 1000 besökare. Kan det stämma?
(Förmodligen inte, Simon påpekade att det bara stod typ 150 besökare när han tittar på bloggen...)
Fick en trevlig kommentar till förra inlägget.
Dock från Anonym. Det är ju roligt och veta vem du är. ;)

Nä, nu ska jag göra lite nytta. Förhoppningsvis. ;)

fredag 16 januari 2009

Bröllopsplanering och Kalmar

Ja, jag är i Kalmar... igen!
Helt otroligt.
Denna gång är det för att det är DS-möte i helgen, då passade jag på att komma en dag tidigare.

Nu har bröllopsplaneringen kommit igång lite mer.
Vi har bestämt hur inbjudningarna ska se ut, nu ska de bara göras... och skickas...
Vi har kollat mer noga på vilken mat vi vill ha.
Jag har gjort en fin hemsida. Länkar antagligen den här ifrån bloggen sen när väl inbjudningarna kommit ut.
Jag behöver hitta en klänning.
Kanske mycket annat som behövs fixas.

Idag när jag kom till Kalmar tog jag och mamma en fika på den "nya" fiket uppe på Baronen.
För mig är det nytt. För dom som bor i Kalmar är det inte jättenytt.
Vi satt i alla fall vid "glaset" så vi såg ner på folk som kom in och folk som gick ut från Baronen.
Det var mysigt. Det var gott.
Sen införskaffades ny vinterskor till mig!
(Likadana som mamma köpt en vecka tidigare...)
När vi kommit hem till Smedby följde jag mer och handlade.
Sen har jag varit inne i stan igen. Drack öl med Simon (N).
Vi spelade Black Jack.
Det var mest Simon som spelade men jag vr med och la pengar.
Det gick bra. Vi stannade ganska tidigt. Vi tjänade 40:- var. Tack Simon!

Klockan är ganska mycket.
Har suttit och pratat ett tag på Msn.
Jag ber, ber, ber, ber, ber, ber, ber ...och ber!
Åh, vad jag känner mig maktlös.
Jobbigt läge.

Imorgon ska jag få ett telefonsamtal.
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.
Någon kanske hinner be lite för mig?

Behöver nog sova nu.
Klockan är ganska mycket.

onsdag 7 januari 2009

Fortfarande jullov! ;)

Ja, det är fortfarande jullov. Helt galet!

Innan och under jul var jag i Kalmar.
Träffade egen släkt, Simons släkt och massa vänner.
Var skönt att vara i Kalmar så länge.
Hinna med en del utan att ha det jättestressigt.

Den 27:e åkte jag till Tallnäs för att vara där till den 1:a.
Var ett bra Vintermöte. Var förvisso inte med jättemycket eftersom jag nästan bodde i kapellet. :P
Nyår var väldigt fint. Hade Hollertz som dejt. :P Annso och Johanna satt mitt emot. vi hade kul. :)
Var bra spex. I följespexet Jesu liv var jag Johannes. Jag fick ligga på Jesu bröst och reta Judas - som sedan fick hångla upp Jesus. ;)
Tolvslaget firade jag med Stam och Felix. Jag hade tvingat Stam att ringa i klockan vid midnatt så jag höll honom sällskap. Felix kom också och var med oss.
Nyårslöftet är än så länge inte brutet. Duktig Mia.

Efter Tallnäs blev det Lund några dagar.
Sova! (Efter att ha sovit sammanlagt 29 timmar på 7 nätter var jag ganska trött...)
Jag och Simon hade också Shrek-maraton.
Var på 25årskalas. Mycket trevligt.

Sen har jag tagit mig tillbaka till Kalmar!
Mest tagit det lugnt. Hunnit med Eva-Lotta, Farmor, julspel i kyrkan med fika och sånt efteråt i församlingshemmet och idag ska jag till Anna (när hon nu behagar att ringa) och sen ikväll kommer storebror hit.

Efter vintermötet var många sjuka. Jag slapp det. Fast igår var jag febrig och seg. Tror dock inte det var vintermötessjukan som slog till typ en vecka senare. :P

Nu kanske jag ska ringa Anna och höra hur det blir. Hon skulle ringt för typ en timma sen...


Bye.